Richard LeParmentier

Richard LeParmentier (ur. 16 lipca 1946 w Pittsburghu, zm. 15 kwietnia 2013 w Austin) – amerykański aktor filmowy i telewizyjny.

Filmografia

seriale

  • 1975: Kosmos 1999 jako Sam Malcolm
  • 1978: Powrót Świętego jako Demmell
  • 1987: London Embassy jako Al Sanger
  • 1989: Capital City jako Lee Wolf

film

  • 1974: Gwiezdny pył jako Felix Hoffman
  • 1977: Ludzie, o których zapomniał czas jako Porucznik Whitby
  • 1977: Gwiezdne wojny: część IV – Nowa nadzieja jako Conan Antonio Motti
  • 1988: Kto wrobił królika Rogera? jako Porucznik Santino
  • 1992: Akcja w Berlinie jako Płk. Gumheim

Bibliografia

  • Richard LeParmentier nie żyje (pol.). film.onet.pl. [dostęp 2013-04-17].
  • Richard LeParmentier (ang.). telegraph.co.uk, 2013-05-19. [dostęp 2013-05-20].

Linki zewnętrzne

  • Richard LePamentier w bazie filmweb.pl
  • Richard LePamentier w bazie Internet Movie Database (IMDb) (ang.)

…  

Opis osoby pochodzi z wikipedii

Dodaj komentarz