Janusz „Grzmot” Rołt

Janusz „Grzmot” Rołt czasem widnieje jako Jan Rołt lub Janek Rołt (ur. 13 maja 1957 – zm. 31 lipca 1990) – polski perkusista. Brał udział w nagraniach m.in. takich zespołów jak: Brygada Kryzys, Armia, zespół Lecha Janerki. Grał również na gitarze basowej w grupie Big Bit. Zmarł śmiercią samobójczą. Został pochowany na Cmentarzu Północnym w Warszawie.

Dyskografia

Brygada Kryzys

  • „Centrala” (1982) – singel
  • Brygada Kryzys (1982)
  • Brygada Kryzys (1991) – zmieniona wersja z 1982

Armia

  • „Aguirre” (1987) – singel
  • Jak punk to punk (1988)

Lech Janerka

  • Historia podwodna (1987)

Big Bit

  • Białe murzynostwo (1987)

Przypisy

…  

Opis osoby pochodzi z wikipedii

Dodaj komentarz